MechMate CNC Router Forum

Go Back   MechMate CNC Router Forum > Personal Build Histories > MechMates already cutting
Register Options Profile Last 1 | 3 | 7 Days Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old Tue 21 November 2017, 17:02
Kornerking
Just call me: Pete #127
 
Big Falls, Mn
United States of America
Almost 2 years and FINALLY a breakdown.

Almost 2 years since I completed my build. I survived a transfer to a new shop with no issues. Runs probably 30 hours a week. Awesome machine. Until this morning.

I went to run a program. Worked fine until it hit the G8 code to turn on the router then the machine stopped cold. Tried it again. Same issue. Unplug the router , no problem. Except I need the router running to cut. I thought maybe it was a defective router, plugged it into a cord and it runs just fine. Now what.

Went through a bunch of connections trying to isolate the culprit. Turns out the on off switch was weak and as soon as the router came on it threw the circuit. Ordered up the parts (17.00 including shipping) and they will be here next week. Meanwhile I ran an extension cord to the router so I can manually start it. I worked it all afternoon this way. Almost forgot to switch it on one time.

Bottom line this is what I love about my Mechmate. Because we built it we can diagnose it. No need for outside assistance.

By the way. Just checked and I see I'm not on the builders log as #127. Sheez.

Last edited by Kornerking; Tue 21 November 2017 at 17:07..
Reply With Quote
  #2  
Old Tue 21 November 2017, 19:38
jhiggins7
Just call me: John #26
 
Hebron, Ohio
United States of America
Your entry #127 is in the Builder's Log. It was added in January 2017 as noted here and Updated here a couple of days later.
Reply With Quote
  #3  
Old Tue 21 November 2017, 19:43
Kornerking
Just call me: Pete #127
 
Big Falls, Mn
United States of America
Sorry, I must have gone to an old posting.
Still a work horse.

Edit: I had checked the thread called update build log. Doesn't show there. Not a big deal.

Time to build another.

Last edited by Kornerking; Tue 21 November 2017 at 19:46..
Reply With Quote
  #4  
Old Wed 22 November 2017, 05:24
jhiggins7
Just call me: John #26
 
Hebron, Ohio
United States of America
Pete,

When I check the Link at Updated Builder's Log within MechMates Already Cutting, I see the entry for #127 as well as the entry for last serial number awarded, #128.

If you're not seeing it, perhaps many people are not seeing it and I need to get it fixed. Take a look, again, and let us know the outcome. I appreciate your bringing this to my attention.
Reply With Quote
  #5  
Old Wed 22 November 2017, 05:39
lonestaral
Just call me: Al #114
 
Isarn
Thailand
Send a message via Skype™ to lonestaral
I see #127 and #128.

"Because we built it we can diagnose it. No need for outside assistance."
Very well said.

Last edited by lonestaral; Wed 22 November 2017 at 05:41.. Reason: Quote added.
Reply With Quote
  #6  
Old Wed 22 November 2017, 07:02
Kornerking
Just call me: Pete #127
 
Big Falls, Mn
United States of America
Quote:
Originally Posted by jhiggins7 View Post
Pete,

When I check the Link at Updated Builder's Log within MechMates Already Cutting, I see the entry for #127 as well as the entry for last serial number awarded, #128.

If you're not seeing it, perhaps many people are not seeing it and I need to get it fixed. Take a look, again, and let us know the outcome. I appreciate your bringing this to my attention.
It shows up on my desktop, not on the moble.
Reply With Quote
  #7  
Old Thu 23 November 2017, 07:14
jhiggins7
Just call me: John #26
 
Hebron, Ohio
United States of America
Al, thanks for checking.

Pete, I'm glad you were able to see the entry on your Desktop, but I have no idea why you couldn't see it on your Mobile. Just now, I was able to see it on my Android Phone mobile. As you suggested earlier, it may be a "browsing history" problem.
Reply With Quote
  #8  
Old Fri 24 November 2017, 11:06
pblackburn
Just call me: Pete #98
 
South-Central Pennsylvania
United States of America
Clear your cache on your browser app and Google Drive app and it may fix the problem
Reply With Quote
Reply

Register Options Profile Last 1 | 3 | 7 Days Search Today's Posts Mark Forums Read

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Three years latter and finally cutting. Slipery MechMates already cutting 5 Fri 17 November 2017 05:31
Finally getting to the planning stage. sphericos Introduce yourself and start planning 4 Thu 03 September 2015 07:52
Bought the Plans a couple of years ago - trying to start rolaugh Introduce yourself and start planning 15 Fri 15 November 2013 00:31
....my first start..finally saas Construction started, but not cutting yet 1 Mon 11 March 2013 23:07
Finally bought the plans nsfr1206 Introduce yourself and start planning 36 Mon 28 January 2013 17:09


All times are GMT -6. The time now is 16:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.